MCQsOnline - Online Collection of MCQs of Medical PG Entrance Exams.

MCQ stands for Multiple Choice Questions sometimes called as Objective type questions. Here we discuss the Old Question Papers, High Yield Points and Strategies with respect to the Indian Medical Post Graduate PG Entrance Exams like AIIMS,AIPG, JIPMER, CMC Vellore, PGI Chandigarh, UPSC, TNPSC, State PG Exams like Tamil Nadu PG (TN PG), Delhi PG, UPPG, Tamilnadu PG (TNPG), Karnataka PG, MAHE, COMED-K etc.

Target PG

PG Preparation

Related Portals

Search This Site

If you cannot locate what you want to find, please search using the box given below

Thursday, March 01, 2007

TNPG 2006 ORTHOPAEDICS

ORTHOPAEDICS

219) Disc Prolapse is Common in

a. L4, L5,

b. L5, S1

c. T12, L1

d. S1, S2

Answer : (a) L4 – L5

Reference: Maheswari 3rd Edition Page 229

220) Most common complication of Extra Capsular Fracture in a female patient aged 30 years is

a. Malunion

b. Non Union

c. Fracture of Radius

d. None of the above

Answer : (a) Malunion

Reference: Maheswari 3rd Edition Page 119

221) Tendons involved in De Quervains Tenovaginatis are

a. Abductor Pollicis Longus,

b. Ext Pollicis Brevis

c. Both

d. None

Answer : (c ) Both

Reference: Maheswari 3rd Edition Page 257

222) Non Union Is more Common In

a. Fracture Lateral Condyle Of Humerus

b. Supracondylar fracture of Humerus

c. Colle’s Fracture

d. All of the above

Answer : (a ) Fracture Lateral Condyle of Humerus

Reference: Maheswari 3rd Edition Page 86

223) Osteo Chondroma is

a. A Benign condition

b. Associated with a cartilage cap

c. Usually seen in metaphysic

d. All of the above

Answer : (d) All of the above

Reference: Maheswari 3rd Edition Page 225

224) Common Complication of Septic Arthritis of Hip is

a. Hypermobile Joint

b. Bony Ankylosis

c. Both

d. None

Answer : (b) Bony Ankylosis

Reference: Maheswari 3rd Edition Page 165

225) Treatment for Congenital Dislocation of Hip in a 3-6 Month child

a. Von Rosen’school Splint

b. Surgical Reduction

c. Pavlik harness

d. None of the above

Answer : (a) Von Rosen’s Splint

Reference: Apley 8th Edition Page 413

226) Posterior Dislocation Of HIP-

a. Adduction,

b. Flexion,

c. Internal Roatation,

d. All of the above

Answer : (d) All of the above

Reference: Maheswari 3rd Edition Page

Also See Question 227, TNPG 2003

227) Ligament Laxity is not seen in

a. Albers Schoenberg Disease

b. Ehlers-Danlos Syndrome

c. Marfan’s Disease

d. None of the above

Answer : (a) Albers-Schonberg Disease

Reference: Apley 8th edition Page 147

228) Osteoporosis Seen in all Except-

a. After Menarchae

b. Treatment with Steroids

c. Phenobarbitone therapy

d. After menopause

Answer : (a) After Menarche

Reference: Maheswari 3rd Edition Page 261

No comments:

Post a Comment