MCQsOnline - Online Collection of MCQs of Medical PG Entrance Exams.

MCQ stands for Multiple Choice Questions sometimes called as Objective type questions. Here we discuss the Old Question Papers, High Yield Points and Strategies with respect to the Indian Medical Post Graduate PG Entrance Exams like AIIMS,AIPG, JIPMER, CMC Vellore, PGI Chandigarh, UPSC, TNPSC, State PG Exams like Tamil Nadu PG (TN PG), Delhi PG, UPPG, Tamilnadu PG (TNPG), Karnataka PG, MAHE, COMED-K etc.

Target PG

PG Preparation

Related Portals

Search This Site

If you cannot locate what you want to find, please search using the box given below

Friday, February 09, 2007

TNPG 2005 FORENSIC MEDICINE

FORENSIC MEDICINE

1) Active component of Ganga

a. Tetra hydro cannabinols

b. LSD

c. Ethyl Alcohol

d. N metyl tryptophan

Answer : A) Tetra hydro cannabinols

Reference: Narayana Reddy 17th Edition Page 473

2) In India Magistatre inquest is done in all of the following cases except

a. Police firing

b. Dowry death

c. Custodial death

d. Murder

Answer : d) Murder

Reference: Narayana Reddy 17th Edition Page 6

3) Police inquest is done

a. By the collector

b. To find the cause of death

c. To hang the person who committed murder

d. None of the above

Answer : b) to find the cause of death

Reference: Narayana Reddy 17th Edition Page 5

4) IPC is

a. Procedure for investigation

b. Code for punishment

c. Both

d. None

Answer : b) Code for punishment

Reference: Narayana Reddy 17th Edition Page 5

5) Rigor mortis first seen in

a. Heart

b. Eyelids

c. Foot

d. Diahpragm

Answer : a) Heart

Reference: The Essentials of Forensic Medicine and Toxicology 17th Edition Narayana Reddy Page 123 Principles of Forensic Medicine 1st Edition Apurva Nandy 157

6) Tachy noire

a. Postmortem caloricity

b. Change in eye after death

c. Postmortem lividity

d. None of the above

Answer : b) Change in eye after death

Reference: Narayana Reddy 17th Edition Page 117

7) Spalding’s sign is evident in

a. 2 days

b. 5 days

c. 7 days

d. 14 days

Answer : d) 14 days

Reference: Narayana Reddy 17th Edition Page 342

8) Medical etiquette

a. Deals with the conventional laws of the courtesy observed between member of the medical profession

b. deals with legal responsibilities of the physician

c. deals with the study and application of the efeects of violence or unnatural disease in its various forms

d. deals with the moral principles which should guide members of the medical profession in their dealings

Answer : d) Deals with the conventional laws of the courtesy observed between member of the medical profession

Reference: Narayana Reddy 17th Edition Page 1

9) Abreaction

a. is a test is for detecting injury due to Electric shock

b. is a test is for detecting injury due to Lighting

c. is a test is for detecting injury due to Laser beam

d. is reviving and bringing into consiousness, forgotten and other traumatic experiences or repressed emotiuons from unconscious levelby catharsis

Answer : d) is reviving and bringing into consiousness, forgotten and other traumatic experiences or repressed emotiuons from unconscious levelby catharsis

Reference: Narayana Reddy 17th Edition Page 365

10) Drug that inhibits Aldehyde dehydrogenase is

a. Disulfiram

b. Phenytoin

c. Valproate

d. Erythromycin

Answer : a) Disulfiram

Reference: Tripathi 5th Edition Page 353

No comments:

Post a Comment