MCQsOnline - Online Collection of MCQs of Medical PG Entrance Exams.

MCQ stands for Multiple Choice Questions sometimes called as Objective type questions. Here we discuss the Old Question Papers, High Yield Points and Strategies with respect to the Indian Medical Post Graduate PG Entrance Exams like AIIMS,AIPG, JIPMER, CMC Vellore, PGI Chandigarh, UPSC, TNPSC, State PG Exams like Tamil Nadu PG (TN PG), Delhi PG, UPPG, Tamilnadu PG (TNPG), Karnataka PG, MAHE, COMED-K etc.

Target PG

PG Preparation

Related Portals

Search This Site

If you cannot locate what you want to find, please search using the box given below

Friday, February 09, 2007

TNPG 2005 Anatomy

ANATOMY

1) All are seen in the medial wall of middle ear except

a. Promontory

b. Oval window

c. Facial canal

d. Chorda tymphani

Answer : D) Chorda tympani

Reference: Gray 38th Edition Page 1373

2) Blood supply of the submandibular gland is by

a. Facial Artery and Lingual Artery

b. Superior Thyroid Artery and Ascending Pharyngeal Artery

c. Lingaul Artery and Internal Maxillary Artery abd

d. Facial Artery and Superficial temporal Artery

Answer : A) Facial Artery and Lingual Artery

Reference: Gray 38th Edition Page 1693

3) Frontal Sinus are generally well developed at appears on

a. Birth

b. 1 year

c. 5 years

d. 8 years

Answer : d) 8 years

Reference: Gray 38th Edition Page 1636

4) Posterior most structure of ankle is

a. Flexor retinaculam

b. Posterior Tibial Artery

c. Tibialis posterior

d. Talus

Answer : d) Flexor Retinaculum

Reference: Gray 38th Edition Page 720

5) Muscle supplied by Nerve of III pharyngeal arch is

a. Cricothyroid

b. Stapedius

c. Stylohoid

d. Sylopharyngeus

Answer : d)Stylopharyngeus

Reference: Gray 38th Edition Page 281

6) All of the following develop from Neural crest except

a. Melanoblast

b. Odentoblast

c. Adrenal medulla

d. Spinal Cord

Answer : d) Spinal Cord

Reference: Dutta Embryology Page 255

7) Cone of Light Is seen in which part of Tympanic membrane

a. Antero superior

b. Antero inferior

c. Postero Superior

d. Postero Inferior

Answer : b) Antero inferior

Reference: Gray 38th Edition Page 1370

8) Posterior relation of lower part of manubrium sterni is

a. Subclavian vein

b. Brachocephalic artery

c. Left Brochocephalic vein

d. Arch of Aorta

Answer : d) Arch of Aorta

Reference: Gray 38th Edition Page 538

9) Lines of Gennari are seen in

a. Auditory cortex

b. Sensory cortex

c. Motor cortex

d. Visual Cortex

Answer : d) Visual Cortex

Reference: Gray 38th Edition Page 1142

10) Correct statement about a Superior mesenteric vessel is

a. arises from aorta at the level at L3

b. runs in front of the transverse part of diaphragm

c. the vein drains into IVC and

d. Supplies foregut

Answer : runs in front of the transverse part of diaphragm

Reference: Gray 38th Edition Page 1553

11) The hernia occurring in Bochadelak's foramen is

a. Diaphragmatic hernia

b. Hiatus Hernia

c. Femoral hernia

d. Lumbar hernia

Answer : a) Diphragmatic Hernia

Reference: Gray 38th Edition Page 817

12) False about Golgi cells of cerebellum is

a. Inhibitory,

b. GABAergic interneurons,

c. Their somata are located in the granular layer.

d. Golgi cell dendritic trees are flattened,

Answer : D) Golgi cell dendritic trees are not flattened,

Reference: Gray 38th Edition Page 1042

1 comment: